onsdag 25. januar 2012

Horn med ost og skinke

(ca.16stk.)
INGREDIENSER:
5dl lettmelk/vann
1pk. gjær
2ss olje
1ts sukker
1ts salt
3dl fin sammalt hvete
3dl grov sammalt hvete
ca.4-6dl siktet hvetemel
sesamfrø (til å ha oppå)

FYLL:
Revet ost
skinke (skjæres opp i biter)

FRAMGANGSMÅTE:

1. Varm opp melken til den er fingervarm i en kjele.
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken.
Rør ut gjæren og tilsett olje, sukker og salt.

2. Rør inn fin og grov sammalt hvete.

3. Tilsett halvparten av det siktede hvetemelet og
rør om. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen til
 den er passe fast, og slipper bakebollen.

4. Dekk over bakebollen med plast og la den heve
 til dobbel størrelse i ca. 30min på et lunt sted.

5. Trykk deigen ned i bakebollen. Ha eventuelt litt
 mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen

6. Del deigen i to og kjevle begge delene til de blir runde
  del de i åtte like pizzastykker hver. Legg på skinke og
revet ost. Rull pizzastykkene sammen, fra den ytterste til
den innerste enden, og form dem til horn.

7. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir.
 Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la dem
 etterheve til ca.dobbel størrelse, ca.30min.

8. Pensle med vann/egg eventuelt strø på valmuefrø
 eller strøost

9. Stekes midt i ovnen i ca.12minutter ved 220 grader

10. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar