torsdag 5. januar 2012

Hjemmelaget potetgull

10 mandelpoteter, kan gjerne bruke andre sorter.
2 liter solsikkeolje
  • Varm opp oljen til 180 grader (solsikkeolje)
  • Du sjekker om oljen er varm nok med å sette en tresleiv ned i oljen. Hvis det bobler godt er oljen klar.
  • Mens oljen varmer seg opp skreller du poteten og deler den i skiver med en ostehøvel.
  • Du trenger ikke skrelle poteten, men vask den godt.
  • La de ferdige skivene ligge under rennende vann i ca 10 min, da vil du få bort rusk og overflødig potetstivelse.
  • Legg litt og litt i den varme oljen. Har du for mange i vil de kunne klistre seg sammen.
  • Ta skivene opp når de er gylden, og legg dem på tørkepapir eller et matklede slik at oljen renner av.
  • Strø på ønsket mengde salt.
  • Pakkes i kremmerhus laget av gråpapir.
En stor suksess på gjestebudet. 8 klasse laget dette i 2011.
En sort blå potet som ble et spennede potetgull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar