2 liter solsikkeolje
- Varm opp oljen til 180 grader (solsikkeolje)
- Du sjekker om oljen er varm nok med å sette en tresleiv ned i oljen. Hvis det bobler godt er oljen klar.
- Mens oljen varmer seg opp skreller du poteten og deler den i skiver med en ostehøvel.
- Du trenger ikke skrelle poteten, men vask den godt.
- La de ferdige skivene ligge under rennende vann i ca 10 min, da vil du få bort rusk og overflødig potetstivelse.
- Legg litt og litt i den varme oljen. Har du for mange i vil de kunne klistre seg sammen.
- Ta skivene opp når de er gylden, og legg dem på tørkepapir eller et matklede slik at oljen renner av.
- Strø på ønsket mengde salt.
- Pakkes i kremmerhus laget av gråpapir.
En sort blå potet som ble et spennede potetgull.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar