Bilde av den gode baksten. Fotograf: Jørn
På skolekjøkkenet i dag laget 9 klasse berlinerboller. En ivrig gjeng som var svært fornøyd med baksten :-)
2,5 dl melk
80 gram smør
1 liten kaffekopp sukker
50 gram gjær
1 egg
Hvetemel evt speltmel til passe deig.
Skal være lik en bolledeig.
ca 2 liter solsikkeolje
- Ha litt mel i bollen (ca 2 dl)
- smuldre smøret i melet
- ha i sukker
- Varm melka til 37 grader og rør ut gjæra
- Ha melk/gjær og egg i i melblandingen
- Rør deigen til vi får en mjuk deig.
- La deigen heve 30 min
- Kjevle ut deigen til en tjukk leiv ca 1,5- 2 cm tykk
- Stikk ut boller med et melkeglass
- Legg emnene på brett
- Etterheves i ca 45 min på et lunt sted
- Kok bollene i solsikkeolje
- Legges på kjøkkenpapir
- Rulles i sukker og legges på fat
Kjæmpegodt :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar