torsdag 9. februar 2012

ZUCCINI

Fantastisk god italiensk spesialitet som vi fikk servert på vår kulinariske reise til Lama.


Det er samme røre til frityrsteking av grønnsaker som det er til Zucca/squash eller zuccini (flertall av zucca)

til 16 fiori di zuzza fritte (16 frityrstekte squash blomster)
1tazza di farina (1 kopp mel)
1 uovo (1 egg)
olio per friggere (olje til fritering, solsikkeolje egner seg godt - ikke olivenolje)
Un pizzico di sale (en klype salt)
et par spiseskjeer vann, må være med kullsyre eller øl

La røra stå en time.
Skjær squashen i små tynne strimler. Ca 0,5-1 cm * 8 cm.
Dypp oppskjært squash eller squashblomster i røra, og deretter i den varme frityroljen. Legges på rist med pair til avkjøling når dem er gyldne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar