fredag 3. februar 2012

Berlinerboller


Bilde av den gode baksten. Fotograf: Jørn

På skolekjøkkenet i dag laget 9 klasse berlinerboller. En ivrig gjeng som var svært fornøyd med baksten :-)

2,5 dl melk
80 gram smør
1 liten kaffekopp sukker
50 gram gjær
1 egg
Hvetemel evt speltmel til passe deig.
Skal være lik en bolledeig.

ca 2 liter solsikkeolje

  • Ha litt mel i bollen (ca 2 dl)
  • smuldre smøret i melet
  • ha i sukker
  • Varm melka til 37 grader og rør ut gjæra
  • Ha melk/gjær og egg i i melblandingen
  • Rør deigen til vi får en mjuk deig.
  • La deigen heve 30 min
  • Kjevle ut deigen til en tjukk leiv  ca 1,5- 2 cm tykk
  • Stikk ut boller med et melkeglass
  • Legg emnene på brett
  • Etterheves i ca 45 min på et lunt sted
  • Kok bollene i solsikkeolje
  • Legges på kjøkkenpapir
  • Rulles i sukker og legges på fat
ca 35-40 boller

Kjæmpegodt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar